Joninių regata 2019

Šiais metais Panevėžio jachtklubas Joninių savaitgalį organizavo jubiliejinę, jau 35–ąją Joninių regatą Rubikių ežere (Anykščių raj.). Džiaugiamės, kad mus šiltai priėmė Anykščių regioninio parko direktorius K. Šerepka, užsakęs puikų orą ir puikias stovyklos sąlygas Kriokšlio poilsio aikštelėje.

Regatoje susirinko gausus dalyvių skaičius iš įvairių Lietuvos vietų: Panevėžio, Biržų, Palūšės, Vilniaus, Kauno ir kt. Pagerbti ir pirmosios regatos, vykusios 1985 metais, dalyviai.

Pirmąją regatos dieną buriuotojų įgūdžius išbandė gūsingas vėjas, privertęs atlikti kelis „overkylio“ manevrus ar nunešęs į pakrantės nendres. Tad ir kitiems regatos dalyviams – gelbėtojams, palaikymo komandoms, žiūrovams – buvo smagių vaizdų ir veiklos.

Taip pat į renginio programą buvo įtrauktos ir kelios edukacinės programos. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai iš Anykščių supažindino šventės dalyvius ir svečius su savo gelbėjimo įranga, priminė saugaus elgesio šalia vandens ir vandenyje taisykles, bei atliko parodomąją programą kaip elgtis ištikus nelaimei. Dėkojame jiems ir primename – svarbiausia apie pastebėtą nelaimę pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112!

Taip pat vyko edukacinė programa – vyno degustacija, kurios metu Gintaras Kerbedis supažindino su įvairiais lietuviškais vynais (rabarbarų, raudonųjų agrastų, aronijų, ir kt.), jų gamybos bei ragavimo subtilybėmis.
Įvakarėjus, Karolis įtraukė į muzikos ritmus savo afrikietišku būgneliu, žingsniavome kojūkų rungtyje, žaidėme stalo teniso partijas, bandėme indėniškos spjaudyklės taiklumą ir kitas aktyvias rungtis. Ir, žinoma, kaip be paparčio žiedo paieškų!
Gausus regatos dalyvių būrys (24 įvairių klasių laivai ir 14 burlenčių) burėmis nuspalvino regatos akvatoriją ir suteikė galimybę tarpusavyje pasivaržyti tiek savadarbiais, tiek sportiniais (Finn, RS Feva) laivais. Taip pat džiugino nuo pat pirmųjų regatų dalyvaujantys Panevėžio jachtklubo nariai, šeimyniniai duetai ir šeimynų skirtingų kartų atstovai (seneliai bei anūkai).

Joninių regatos 2019 dalyvavusių laivų ir burlenčių klasių pirmosios vietos:

Burlentės (iki 40 metų) – Juozas Bernotas (Kaunas)

Burlentės (virš 40 metų) – Vitalijus Jasiūnas (Biržai)

Laisva sportinių jachtų – Vladas Palaima (Anykščiai)

Laisva sportinių švertbotų – Aistis Liutkevičius (Panevėžys)

Savos gamybos sportiniai švertbotai – Stasys ir Viljamas Malinauskai (Vilnius)

FINN sportiniai švertbotai – Kęstutis Vanagas (Vilnius)

RS Feva sportiniai švertbotai – Jokūbas Leipus (Panevėžys)

Katamaranų klasėje – Alvydas ir Monika Kasperiūnai (Panevėžys)

 

Po intensyvių šeštadienio varžybų, vakarą vainikavo šventinis fejerverkas, o sekmadienį, apiplaukę maratono distanciją apie Rubikių ežero salas, pasigardžiuodami užvalgėme šviežios žuvienės ir renginį baigėme apdovanojimų ceremonija.

Daugiau nuotraukų iš renginio – Panevėžio jachtklubo facebook paskyroje: https://www.facebook.com/PanevezioJachtklubas/posts/2221324647986384

Praėjusį savaitgalį įvyko kasmetinė Panevėžio jachtklubo, jau 35–ąjį kartą organizuota Joninių regata Rubikių ežere….

Posted by Panevėžio Jachtklubas on 2019 m. birželio 26 d., trečiadienis

Bei spalvingas Gerų naujienų TV reportažas: https://www.facebook.com/gntvhd/posts/2261725947257587

Rubikių ežerą savaitgalį papuošė spalvingos burės iš visos šalies! Tokia regata savo 35-metį paminėjo Panevėžio jachtklubas: #joniniuregata

Posted by GNTV HD on 2019 m. birželio 26 d., trečiadienis

Ačiū visiems prisidėjusiems organizuojant šventę, ir joje dalyvavusiems.

Iki sekančio susitikimo, gero vėjo!